Voorbeeld: Plek voor een buurttuin

Creëer ruimte in de plannen voor initiatieven van bewoners, zoals een buurttuin waar bewoners samen kunnen komen en groente kunnen verbouwen.

Reactie projectteam

"In het deelproject Nieuwe Haven (Delfts Schiekwartier) is naast een hofje met een gezamenlijke binnentuin ook De Plantage gepland. Dit zou een goede plek zijn voor een dergelijk initiatief. In onze plannen voorzien wij hier een gedeelde tuin van te maken. Dit proberen wij in samenwerking met InHolland te doen, zodat er ook een link is met de opleiding Landscape and Environment Management. Op Kabeldistrict komen 11 bouwvelden waarvan een groot aantal met semiopenbare binnenhoven/-tuinen. Hier is voor bewoners en bedrijven ruimte voor buurttuinen."

Reacties

2021-01-12 19:42:13

Zeker een goed idee! Ook heel leuk te combineren met moderne insteek, zoals verticale moestuinen en groene daken!

2021-01-09 03:04:20

Belangrijk in de periode na COVID om elkaar te vinden! Verbondenheid uitstralen. Speeltuin voor kleintjes maar ook aantrekkelijke plaatsen voor jongeren en andere ( oudere) bewoners.

2020-12-16 12:41:07

Voor een voorbeeld van een idee vind ik dit eigenlijk wel echt een goed idee!

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact