Groene gevels en groene daken(of zonnepanelen)

Groene gevels en groene daken voorkomen hittestress. Daarnaast slaat dit groen water op en helpt overstromingen te voorkomen bij overvloedig regenval.
De aanwezigheid van groen vermindert stress en vergroot de biodiversiteit (meer vogels, vlinders, bijen,.... enz)
Op de hoogste daken, waar geen zicht op is, kunnen zonnepanelen en of zonnecollectoren worden geplaatst.

Reactie projectteam

"Voor Kabeldistrict gaan we uit van een tweede maaiveld op het eerste dakniveau dat inderdaad groen kan worden ingericht. Dit is in lijn met de kaders die de gemeente heeft gesteld om hittestress te voorkomen en een duurzame en leefbare openbare ruimte te creëren. In het plan Nieuwe Haven voorzien wij in nauwe samenwerking met de gemeente in extra groen (bomen, struiken en planten op daken en gevels en op straatniveau) om zowel schaduw in het gebied te krijgen, als ook ruimte te bieden voor insecten, vogels en vleermuizen."

Reacties

2021-02-16 16:52:47

Groene gevels niet alleen tegen hitte maar ook ter verfraaiing. Zeker in de eerste fase(s) zullen er grote bedrijfspanden/productiehallen blijven staan. Goed voorbeeld zijn de grote blinde muren aan de Schie. Dit beeld dat zal niet zo snel veranderen. Maak hier groene gevels van of zet er groen voor. Doe er iets mee dat het vriendelijker oogt.

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact