Eén gebouw voor creatieve makers in Delft

Eén gebouw voor creatieve makers in Delft met ateliers, maakplekken, workshopruimtes, ontwerpstudio's, tijdelijke werkplekken, deelruimtes. Nu zijn ateliers, studio's, werkplaatsen verspreid en versnipperd over de stad Delft in veel verschillende gebouwen met verschillende regelingen.

Met één ateliergebouw kun je creatieve makers zoals ontwerpers, kunstenaars, designers en ambachtslieden tot een krachtig geheel omvormen. Je kunt zo in één keer de creatieve krachten in Delft bundelen, synergie creëren en een boost geven aan de creatieve beroepsgroep in Delft. Met één gebouw straal je kracht uit, kan je het verschil maken in marketing en het genereren van fondsen. Samen in één gebouw kan je de samenwerking met 'technisch creatief Delft' beter neerzetten. Het gebouw en haar bewoners kunnen ook samen een sterke speler worden op het terrein van creatieve educatie en sociale projecten. Ook kan je zo beter beleid maken en een einde maken aan de huidige verschillen in regelingen en accomodaties.

Reactie projectteam

Als gemeente staan we positief tegenover dit idee. Vanuit Kabeldistrict vinden we het verder faciliteren van de ambachtelijke maakindustrie een interessante gedachte. We komen graag in contact met initiatiefnemers en andere geïnteresseerden. Op de website www.kabeldistrict.nl kunnen mensen met ideeën zich melden. We staan open voor nieuwe initiatieven.

Reacties

2021-01-14 09:16:08

Een geweldig idee! Voor jonge creatieve ondernemers is het niet gemakkelijk om een eigen bedrijf op te starten. Het idee om hen op deze manier een kans en een platform te geven spreekt mij zeer aan!

2021-01-13 22:13:52

In andere steden gezien: Rotterdam, London en Kopenhagen. Prachtig, en het werkt. Vaak in oude verlaten industrie gebouwen. Veel synergie.

Onze kanalen
Inschrijven nieuwsbrief
Ongeldige invoer

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact