Alternatieve woonvormen

In een samenleving waar gezamenlijk gebruik steeds meer naar voren komt is het mooi om meer ruimte te maken voor alternatieve woonvormen. Naast dat het kan helpen mensen met elkaar in contact te brengen kan het ook practisch zijn om ruimtes met elkaar te delen. Ik merk in mijn persoonlijke omgeving op dat meer mensen intresse krijgen in dit soort woonvormen en ben van mening dat de Schieoevers een mooie gelegenheid zijn om hier op in te spelen.

Reactie projectteam

In Nieuwe Haven (Delfts Schiekwartier) is een hof voorzien met een gezamenlijke binnentuin. Hier zou een dergelijk initiatief kunnen landen. Dit vraagt wel in een vroeg stadium commitment van de kopers. Ook in Kabeldistrict is ruimte voor verschillende woonvormen. Dit zal later in de planvorming verder worden uitgewerkt.

Reacties

2021-01-30 21:20:31

Denk bijvoorbeeld ook eens aan groene daken met (moes) tuinen en bv plaats voor tiny houses ipv kale betonnen daken. Helpen om meer water op te vangen en extra ruimte voor alternatieve woonvormen.
https://rotterdamsedakendagen.nl/wonen-op-daken/

2021-01-14 09:25:24

Woonvormen en gezinsamenstellingen veranderen in snel tempo. Veel mensen zitten niet meer te wachten op een groot, duur huis. De bereidheid om ruimtes en spullen te delen wordt groter. Minder eenzaamheid, meer saamhorigheid!

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact