Een volwaardig poppodium

Delft mist echt een volwaardig op zichzelf staand, groter poppodium, zoals dat er voorheen wel was (Eland, Speakers). Hier is volgens mij meer behoefte aan dan een extra zwembad. Hoog tijd dus dat er een volwassen poppodium gaat komen in Delft evt. aangevuld met wat horeca (niet andersom).
De Schieoevers is een mooie locatie om dat te realiseren (goed bereikbaar) bijv. in combinatie met bestaande oudere bouw (Schiehallen). M.i. is de locatie van Lijm en Cultuur hier ook geschikt voor, maar daar zijn te veel besloten evenementen c.q. commerciële activiteiten. Poppodium zou voor iedere Delftenaar, jong en oud, makkelijk toegankelijk moeten zijn en een diverse programmering moeten bieden.

Reactie projectteam

"We investeren in kunst en cultuur op een aantal manieren. De gemeente onderzoekt op welke wijze een poppodium een plek kan krijgen in de stad. Schieoevers, en daarmee zeker ook Lijm&Cultuur, zijn hierbij ook nadrukkelijk in beeld. Kabeldistrict vindt kunst en cultuur heel belangrijk om de levendigheid van de locatie te bevorderen en te zorgen dat het ook voor bezoekers een aantrekkelijke plek is. Nu al kijken we door middel van placemaking hoe we ook invulling kunnen geven aan kunst en cultuur. "

Reacties

2021-02-16 00:18:15

Zie ander idee Music Incubator, conceptueler, maar zelfde behoefte vervullend.

2021-02-03 14:38:18

Al tientallen jaren een wens in de gemeenteraad.
Denk wel aan moderne isolatie en geïsoleerd parkeren voor fietsen, scooters en auto's.

2021-01-21 17:30:49

Meer popmuziek in Delft...dat juich ik toe! Maar....een poppodium oprichten min of meer tegenover Lijm & Cultuur, daar wordt toch niemand beter van? Bundel de krachten, zoek de samenwerking. Bij Lijm & Cultuur is infrastructuur (parkeerplaatsen, geluidsinstallatie, verlichting), know how en netwerk al aanwezig. Daarnaast....onderzoek wijst uit dat mensen die in een stad wonen jonger sterven dan mensen op het platteland met als oorzaak de permanente geluidsoverlast. 2 concurrende locaties die zonder subsidie/gemeentelijke gelden festivals/concerten/feesten tegelijkertijd gaan organiseren .....een slecht businessplan dat ook nog eens slecht is voor de volksgezondheid!

2021-01-16 12:29:59

Super goed idee! Een plek voor bands, maar ook ruimte om te dansen! Dat is nu nergens mogelijk voor de 30 plussers!
Zeer goede locatie aan de Schieoevers!

2021-01-14 17:53:57

Ik denk dat er niet genoeg poppodia in de buurt zijn

2021-01-14 17:23:45

Helemaal mee eens!

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact