Denk vanuit de toekomst, niet vanuit nu

Denk niet hoe het gebied aantrekkelijk zou zijn als het er nú zou staan, denk vanuit 2030. Aan hoe onze kinderen daar kunnen leven. Kijk om je heen om ideeën op te doen hoe mensen ondanks de gevolgen van het veranderende klimaat toch prettig in de stad kunnen wonen. Kijk bijvoorbeeld naar Valencia, met de brede groenstrook langs de rand van het centrum, waar de mensen wandelen, sporten, picknicken, met hun kinderen spelen, elkaar ontmoeten. Een verademing in de zomer, dichtbij, voor iedereen toegankelijk, zonder dat je daarvoor in de auto hoeft te stappen. Of kijk naar Leiden, waar je 7 kilometer rondom de Singels kunt lopen. Of de plannen van Rotterdam om de A20 te overdekken met groen. Of de mooie universiteitsbibliotheek in Delft, internationaal bekend. Daarbij vergeleken zijn deze ideeën van de Schieover weinig creatief, 13 in een dozijn, zonder duidelijk thema. Een behoudend mannelijk ontwerp. Dat kan, maar wil je dat? Of wil je jonge inbreng, die rekening houdt met nieuwe manieren van wonen en werken?Met een veel diversere bevolking? De digitale mogelijkheden? Met andere woonvormen, en moderne vervoersoplossingen? Die ideeën zijn ruim te vinden op de Delftse universiteit onder jonge ontwerpers. Haal ze binnen en kijk naar de stad alsof het nu al 2030 is.

Reactie projectteam

Voor de invulling van de landschappelijke/groene parkzone langs de Schie denken we nu na over de exacte programmering. Dit idee wegen we, naast andere ideeën, nader af op haalbaarheid en wenselijkheid. In de plannen van Kabeldistrict is flexibiliteit ingebouwd. Per bouwveldontwikkeling maken we de definitieve keuze voor invulling van het programma, waarbij altijd sprake is van een mix van werken, voorzieningen en wonen. Zo is flexibiliteit gegarandeerd in de uitwerking. In het Definitief Ontwerp is een uitwerking als voorbeeld opgenomen.

Onze kanalen
Inschrijven nieuwsbrief
Ongeldige invoer

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact