Groene watertaxi van station naar schieoevers

Flying Fish Delft ontwikkelt zero-emission watertaxi's voor Rotterdam. Hiervoor is ook veel potentie in Delft: de bereikbaarheid van Schieoevers verbetert sterk bij een watertaxi vanaf station Delft. Zeker in het nieuwe plan, waar de Schieweg niet meer langs het water komt te lopen. De taxi kan via meerdere tussenstops langs Delft Schiekwartier, Campus, Kabeldistrict, Bedrijvengebied varen en zo het gebied op een duurzame en profilerende manier ontsluiten.

Reactie projectteam

In het Ontwikkelplan en Ruimtelijk Kwaliteitskader voor Schieoevers Noord wordt vervoer over water al nadrukkelijk als kans benoemd. De hoogte van de Abtswoudsebrug is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Reacties

2021-02-09 09:02:31

Idee is leuk maar dan moeten wel lage boten gebruikt worden omdat anders om het half uur de Abwoudse brug open moet. Zeker wanneer hier 8.000-10.000 fietsers dagelijks overheen gaan

Onze kanalen
Inschrijven nieuwsbrief
Ongeldige invoer

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact