gratis sporten in de buitenlucht, langs die mooie

In de plannen is al een park/groene zone langs de Schie opgenomen. Maak hier een beweegtuin van met een hardloopparcours, met een mooi veld voor yoga en tai chi, met trainingsapparaten (zoals die nu naast de KFC staan op Delft Noord), met multifunctionele zitjes waar je ook kunt schaken maar die stevig genoeg zijn om gebruikt te kunnen worden voor een bootcamp-oefening. Gerucht gaat dat de natuurspeeltuin aan de Rotterdamseweg (t/o Lijm en Cultuur) binnenkort moet wijken voor woningbouw. Verplaats die tuin (gedeeltelijk) naar de Schie (en dat kan nu al in de aanloop naar dit plan waar vergroening van de zone in de bocht bij het Kruithuis ingepland staat). In Parijs, Londen, New York, Barcelona, Berlijn etc zijn publieke beweegtuinen enorm populair. In combinatie met het reeds bestaande bouldercentrum valt er straks veel te sporten aan de Schie en wat missen we dat nu ten tijde van covid-19!

Reactie projectteam

Voor de invulling van de landschappelijke/groene parkzone langs de Schie denken we nu na over de exacte programmering. Dit idee wegen we, naast andere ideeën, nader af op haalbaarheid en wenselijkheid.

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact