Een transparante vertical farming productie-unit

In en voor het Guggenheim Museum in New York is nu de tentoonstelling Countryside - The Future van architect Rem Koolhaas en diens denktank AMO. Deel hiervan is een transparante vertical farming productie-unit, waarin op dit moment cherrytomaten geteeld worden. Bezoekers van het museum kunnen proeven hoe lekker deze natuurlijke snoepjes zijn, geteeld zonder zonlicht, gewasbeschermingsmiddelen en met een mgroeiende wereldbevolking
Delft ligt tussen Westland en het oostland in, centrum van toekomstgerichte tuinbouw, met een Agrarische hogeschool, teeltexpertise genoeg binnen de stadsgrenzen.
Het neemt weinig ruimte in maar heeft een grote impact. De opzet in New York is mede tot stand gekomen door sponsoring van de Nederlandse Tuinbouw, de Greenport Netherlands
Ik zeg: "DOEN"!

Reactie projectteam

Voor Kabeldistrict nemen we het idee voor buurttuinen mee in de verdere planuitwerking. Met placemaking is een pilot opgezet.

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact