1 en dezelfde verwachting ondernemers en bewoners

Klagen tegen overlast van bedrijven in dit gebied, is geen optie. Leg dit kadastraal vast en neem dit op in kettingbedingen bij koopovereenkomsten en ook in huurcontracten voor bewoners van Schieoevers Delft.

Als toekomstig bewoner van Schieoevers Noord dien je jezelf bewust te zijn van het feit, dat het een rumoerig en dynamisch gebied is en dat ook in de toekomst zal blijven.
Er wordt gewerkt, er wordt dag en nacht herrie gemaakt en je zult ook industriële geuren ervaren. Je kunt dat ervaren als stank. Schieoevers Noord en Zuid zijn belangrijke gebieden voor de banenmotor van Delft en er werkt nu dan ook al circa 13% van de Delftse arbeidsbevolking. En de crisis en herstelwet maakt wellicht mogelijk dat er in dit gebied, in de buurt van bedrijven, ook gewoond mag gaan worden. Terwijl de bedrijven mogen groeien en bedrijven niet aan milieuruimte hoeven in te boeten. Het is een voor Nederland unieke situatie met veel onzekerheden voor de verschillende ambities die de gemeente Delft heeft geformuleerd in het concept van de omgevingsvisie. Maar de gemeente Delft gaat naar wij weten, een doortimmerd monitoringsplan met transparante en heldere meetmomenten en waarden hanteren. Zodat het woongenot in verhouding zal staan tot de verwachtingen die de nieuwe bewoners daarvan redelijkerwijs mogen hebben.

Reacties

2021-02-10 10:34:01

Schieoevers is een uniek ontwikkelproject. Juist een transparante weergave van de werkelijkheid kan zorgen voor het kunnen realiseren van grote ambities omdat voor- en nadelen goed afgewogen kunnen worden.

Onze kanalen
Inschrijven nieuwsbrief
Ongeldige invoer

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact