Studentenwoningen met gezamenlijke ruimte (4-6p)

De nieuwste studentencomplexen (X-ray, Stieltjesweg en Rotterdamseweg) kennen allemaal de vorm studio's. Dit creeert isolement van studenten en werkt samenhorigheid tegen. De ervaring leert dat studentenwoningen met 4-6 personen met gezamenlijke keuken en badkamer (E. du Perronlaan, Menno Ter Braaklaan, Roland Holstlaan, Van Hasseltlaan) het meest gewenst is bij studenten en dit de meest optimale samenstelling geeft.

In Delft is er een grote behoefte aan studentenwoningen.
Afgelopen jaren is er een nieuwe trend ontstaan dat door het tekort aan studentenwoningen er starters- en eengezinswoningen opgekocht zijn om te functioneren als studentenwoningen.
Dit toont dat er een enorme vraag is en de Gemeente Delft noodgedwongen moest ingrijpen om de genoemde praktijk probeert tegen te werken middels de verkamering vergunning.

Reactie projectteam

In Nieuwe Haven (Delfts Schiekwartier) is voorzien in studentenwoningen (studio's) met op elke verdieping een gezamenlijke woonkamer om een bijdrage te leveren aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Helaas is het zo dat de huurwet andere woonvormen niet op juiste waarde inschat en daarom het voor een belegger/ontwikkelaar lastig is een goede prijs te vragen voor gecombineerde woningen. Ook in kabeldistrict komen studentenwoningen.

Onze kanalen
Inschrijven nieuwsbrief
Ongeldige invoer

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact