Meedenken

Tijdens het participatietraject voor Schieoevers Noord van 13 januari t/m 17 februari konden omwonenden, ondernemers en bezoekers mee denken over de thema's:

  • Werken én wonen 
  • Leefkwaliteit 
  • Bereikbaarheid 
  • Wonen én werken 

Benieuwd wat er met alle opgehaalde informatie wordt gedaan? Binnenkort koppelen we per thema terug hoe de input wordt verwerkt in de plannen.

Bekijk hier alvast de verslagen en presentaties terug van de bijeenkomsten.

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Foto van fabriekshal Schieoevers Noord

Werken én wonen

Schieoevers wordt steeds meer dé plek voor de kennisintensieve en innovatieve maakindustrie van Delft. En dat in een gebied waar ook straks wordt gewoond. Hoe gaan we werken en wonen combineren? Hoe creëren we een toekomstbestendig en innovatief bedrijventerrein? Welke voorzieningen zie je graag op Schieoevers? Welke bedrijven zijn een mooie toevoeging? Is er behoefte aan meer samenwerking tussen bedrijven? Waar moet een fijne werkplek aan voldoen? En, hoe zorgen we ervoor dat werken en wonen elkaar niet in de weg staan, maar elkaar juist versterken?

Buitenterras met veel groen en bomen en twee mensen op Schieoevers Noord

Leefkwaliteit

Een nieuw stuk stad maak je niet voor even. Daar moeten bewoners, ondernemers en bezoekers jarenlang plezier van hebben. Wat is er nodig om Schieoevers Noord een aantrekkelijk en leefbaar gebied te maken? De inrichting van de openbare ruimte speelt hierbij een belangrijke rol. Waar zie je graag groen terug in het gebied, en in welke vorm? Hoe creëer je leuke en goede ontmoetingsplekken? En, wanneer voel je je prettig en veilig op Schieoevers, op elk tijdstip van de dag?

 

Foto van Schieoevers Noord langs het spoor met een trein

Bereikbaarheid

Schieoevers heeft een fantastische ligging. Op fietsafstand van het centrum van Delft, om de hoek van de TU, en naast treinstation Delft Campus. Ook in de toekomst moet deze locatie goed bereikbaar blijven, voor de ondernemers, de bewoners en bezoekers. In de plannen wordt o.a. het station herontwikkeld en verbindt straks de Gelatinebrug de Voorhof en Tanthof met de TU.

Hoe gebruiken we samen de ruimte in het gebied - de voetganger, de fietser en de automobilist? Welke kansen zijn er voor het delen van auto’s, scooters en fietsen voor de bereikbaarheid? En, wat stimuleert bewoners en ondernemers deze nieuwe vormen van mobiliteit ook echt te gebruiken?

 

Foto van Schieoevers vanaf het Schie-kanaal

Wonen én werken

In Schieoevers Noord komen op de lange termijn 7.500 woningen. Zo’n nieuw stuk stad kan niet zonder voldoende voorzieningen. Welke voorzieningen zijn er dan nodig? Wat zijn wensen van de toekomstige bewoners? En, hoe combineren we die met de wensen van de ondernemers? Is er behoefte aan bijzondere woonvormen? Om naast de bedrijfsruimten en voorzieningen genoeg woningen te kunnen bouwen, gaan we steeds meer de gebouwen de hoogte in. Hoe zorgen we voor een goede balans? En, welke rol kan duurzaamheid spelen in de ontwikkelingen?

Onze kanalen
Inschrijven nieuwsbrief
Ongeldige invoer

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact