Kabeldistrict

De verandering van Schieoevers Noord start met de bouw van het Kabeldistrict. In dit gebied komen ruim 3.200 huur- en koopwoningen. Ook worden bedrijfsruimtes gerealiseerd in alle soorten en maten die goed zijn voor circa 1.250 arbeidsplaatsen. Met langs het water, waar nu de Schieweg loopt, een nieuw park. Hiervoor is een Stedenbouwkundig Ontwerp opgesteld.

Werken en wonen
Kabeldistrict wordt zo ontworpen dat de combinatie van bedrijvigheid en wonen een plezierige dynamiek oplevert. Aan de spoorzijde wordt de grotere maakindustrie geconcentreerd, met zeer goede bereikbaarheid over de weg via de nieuw aan te leggen Spoorlaan (de “omgeklapte” Schieweg). Vanaf het naastgelegen station Campus bent u met de trein in een kwartier in Rotterdam of Den Haag. Kabeldistrict ligt bovendien op loopafstand van de TU.

Groen en autoluw
Binnen Kabeldistrict worden de straten autoluw. U kunt hier goed ondernemen en werken en heerlijk wonen (en werken aan huis), met op loopafstand diverse pleinen en binnenhoven, voorzieningen, veel groen en een stadspark aan het water. Een echte stadswijk met spectaculaire gebouwen tot 95 meter hoog. Deze wijk biedt u een heerlijke combi van reuring en rust. Onderdelen van de fabriek kunnen terugkomen in de plannen.

Wat gebeurt er nu al op Kabeldistrict?
Wonen kan nu nog niet op Kabeldistrict, maar er wordt wel al volop gewerkt. Van start-ups tot scale-ups en al lang gevestigde ondernemers, er gebeurt al veel in de oude fabriekshallen. Zo komt in één van de fabriekshallen ook het nieuwe KD Lab waar jonge start-ups terechtkunnen voor de ontwikkeling en productie van (hightech-)ideeën. In januari 2021 opent de KD Campus, waar studententeams van TU Delft werken, ontwikkelen en bouwen aan verschillende prototypes van waterstof of zonne-energie auto’s en boten die meedoen aan de wereldwedstrijden.

Denk mee in dit participatieproces
Om dit gebied tot een succes te maken zijn we op zoek naar mensen die mee willen denken, over de inrichting van de openbare ruimte en het park, over de voorzieningen en hoe er gewoond en gewerkt kan/moet worden. Heeft u daar een idee over? Of ziet u kansen of mogelijkheden? Denk dan mee!

Meer informatie
Kabeldistrict is een gezamenlijke ontwikkeling van Amvest en Kondor Wessels Vastgoed. Meer informatie en de planning van Kabeldistrict is te vinden op www.kabeldistrict.nl.

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact