De Werkflat, het thuiswerken van de toekomst

De Werkflat is een concept voor wonen met kantoor aan huis én de dynamiek en faciliteiten van een flex-office.

Eindelijk zelfstandig en lekker vanuit huis werken. Geen reistijden meer, minder kosten.
Maar na verloop van tijd is het ook wel saai. De slaapkamer wordt nooit een écht kantoor. Je mist de aanspraak van collega’s en het lunchen gebeurt even snel aan het aanrecht.
Klanten en opdrachtgevers thuis ontvangen, is niet echt professioneel. Het vergaderen aan je eettafel is niet wat je je had voorgesteld van kantoor aan huis.
Daarnaast is de ‘slaapkamer’ bedrijfsmatig niet aftrekbaar.

Als bewoner van de Werkflat ben je eigenaar van een studio of appartement al dan niet met een eigen werkkamer met direct toegang tot een open workspace. Of je koopt een aandeel in de werkruimte en maakt als Co-worker gebruik van de diversiteit aan werkplekken en vergaderruimtes. Met een lunchtafel voor aanspraak, een tafeltennistafel voor de korte pauze en altijd goede koffie van de espressobar op de begane grond aan de straat. Misschien neemt een kapper wel een aandeel in De Werkflat. Of is er ruimte voor een kleinschalige kinderopvang. De vrijdagmiddagborrel op het dakterras met wellicht ook plek voor een gezamenlijk moestuin. Alles is mogelijk!

Reactie projectteam

Leuk idee. Dit nemen we mee in de verder planuitwerking van Kabeldistrict.

Het participatietraject Schieoevers Noord is een initiatief van de gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier (AM).

Toolkit | Privacyverklaring | Toegankelijkheid | Contact